Archiv rubriky: závody

MČR 2017

Začátkem listopadu se v Nymburské sportovní hale konalo Mistrovství republiky v Taekwondu ITF, a jako již každý rok se i náš oddíl tradičně zúčatnil této největší soutěže, která letos zaznamenala rekordní účast přes 550 závodníků. Z našich řad zkusilo vybojovat cenné kovy deset oddílem nominovaných závodníků.
V první řadě by jsem chtěl vyzdvihnout výkon našeho jediného závodícího žáka Janise Pataridise, který přes opravdu nabitou konkurenci dokázal postoupit v tulech až do čtvrtfinále. Bohužel v něm narazil na pozdějšího suveréního vítěze této kategorie, a zůstal těsně bez medaile.
V juniorské kategorii byl naším zástupcem Matěj Kočka, který je členem STM (svazu talentované mládeže) a i on podal velice hezké výkony. Bohužel přes nabitou konkurenci této kategorie nedokázal dosáhnout na cenné kovy.
V seniorské kategorii jsme měli želízek v ohni nejvíce. A v této kategorii se po mnoha letech podařilo postavit seniorský mužský tým ve složení : Reno, Kiki, Nebreč, Fakulta a Denis. Těm se podařilo vybojovat v kategorii tulů bronzové medaile. V týmovém matsogi se závodníci rvali statečně a po urputném boji vypadli v prvním kole s týmem oddílu Fénix, který došel až do finále. V disciplíně wiryok se tým dokázal doslova prokousat přes nominační techniku, kterou se kvalifikoval do soutěže, ale bohužel v celkovém součtu skončil o jeden bod za třetím místem.
V kategorii jednotlivců jako první dokázal, po pěkném výkonu, utrhnout medaili v tulech Marek Žalmánek a to bronzovou. Další, a to hned dvojnásobnou medailistkou, se stala Barča se dvěma bronzovými z matsogi a z tulů. Nejúspěšnějším závodníkem oddílu se stal Denis, který dokázal vybojovat dvě stříbrné medaile, ke kterým přidal ještě bronzovou z týmových tulů. V individuální soutěži se bohužel už nepovedlo dalším závodníkům urvat žádný cenný kov. Poslední jmenovitě nezmíněnou závodnicí je Kačka Kuglerová, která je ztělesněnou dobrou náladou, kterou dokáže i v horších momentech rozdávat ostatním, a za to jí patří velký dík.
Závěrem bych rád poděkoval všem závodníkům za velmi vzornou reprezentaci oddílu. Poděkování také patří našim trenérům a předním českým rozhodčím Petru Smejkalovi a Honzovi Labíkovi, že nás na tuto soutěž dobře připravili.

Reno

Sonkal open 2017

V sobotu 27.5. proběhl v petřinské sportovní hale další ročník tradiční soutěže Sonkal open. Letos se závodů zúčastnilo na 280 závodníků. Naše škola do tohoto počtu přispěla 9 soutěžícími. Nejvíce se dařilo Barboře Halfarové (seniorka, 1.kup), která si odvezla zlato z tulů a bronz z matsogi a Matějovi Kočkovi (junior, 2.kup), který po skvělém výkonu v matsogi podlehl až ve finále Jirku Novákovi (bronzový z letošního ME). Stříbrná medaile je tak velkým úspěchem. Všem našim závodníkům a závodnicím děkujeme za pěknou reprezentaci klubu

Mistrovství České republiky 2016

MČR 2016
O víkendu 12. – 13.4. 2016 proběhlo Mistrovství České republiky v TKD ITF. Tentokrát hostilo tuto nevýznamnější svazovou soutěž Brno. A že se bylo na co dívat! Po celé dva dny soutěžily věkové kategorie od těch nejmenších žáčků až po veterány ve všech pěti sportovních disciplínách ITF. Náš klub vyslal na závody menší výpravu sestávající z rozhodčího-specialisty Honzy Rena Stránského, juniora (tj. do 18 let) Matěje Kočky, dvou seniorů (18-39 let) Marka Žalmánka a Štěpána Karla a veterána (věk od 40 let výše) Petr Smejkala, který je zároveň i vedoucím klubu. Právě posledně zmiňovaného jsme se zeptali na pár otázek:

Jak hodnotíš právě uplynulé mistrovství republiky?
Jednoznačně pozitivně. Mladí podali dobré výkony, přestože to tentokrát na medaile nestačilo. Zejména bych chtěl vyzdvihnout výkon Štěpána Karla, kterému los přiřkl souboj s Tomášem Vodičkou, několikanásobným medailistou z mezinárodních závodů. Štěpán se Tomáše nezalekl a ukázal bojovné srdce, nicméně nakonec zvítězila zkušenost a „vyzávoděnost“ a Tomáš jednoznačně zvítězil. I na výkonech ostatních – Marka i Matěje byl vidět pokrok slibující do budoucna i možnost zisku medaile. Na závěr si nechám skromně své výsledky – 2x stříbrná medaile, kdy ve sportovním boji jsem prohrál až ve finále v prodloužení a v sestavách mě o zlato „připravil“ vicemistr světa v této disciplíně, Libor Macháň z Brna.

Jaké jsou Tvé plány do budoucna?
Za sebe rozhodně dále cvičit a soutěžit. K tomu nadále mít klub, který není sice vyhraněný jako závodní, ale se kterým by měli soupeři počítat. Klub, kde je pohoda a dobrá parta, ale kde dřina a bolest prostě k tréninku také patří.

Stříbro z Czech open

Stříbro z Czech open

19.-20.3. proběhla ve sportovním centrum v Nymburku mezinárodní soutěž ve sportovním taekwon-do ITF – Czech open. Kromě českých týmů přijely i výpravy z Polska, Ruska, Slovenska, Slovinska, Francie, a dokonce až z Grónska.

Za náš klub se zúčastnil v soutěži vzorů (tul, kategorie III. dany a vyšší) Petr Smejkal, a „vytulil“ si krásnou stříbrnou medaili, když postupně vyřadil závodníky z Polska, Čech, a ve finále ho zastavil až strojově přesný výkon závodníka z Ruska.

Mistrovství České republiky 2015

Ve dnech 13.-15.11 2015 hostila sportovní hala v Nymburce vrcholnou událost sportovního Taekwon-Do ITF – mistrovství republiky. Soutěžilo se ve dvou dnech, ve všech pěti disciplínách, tedy ve sportovním boji (matsogi), vzorech (tul), silovém přerážení (wiryok), speciálních technikách (tukgi) a sebeobraně (hosinsool). Náš klub reprezentovali za juniory Matěj Kočka (3.kup), za seniory Marián Žilák (1.kup) a Štěpán Karel (3.kup) a za veterány Petr Smejkal (V.dan). Posledně jmenovaný se závodů zúčastnil i jako rozhodčí, společně s Honzou Labíkem (II.dan) a Honzou Stránským (I.dan). Honzu „Rena“ Stránského jsme přivítali po dalším zranění kolene a byli jsme rádi, že nemusel rozhodovat na ringu jako středový rozhodčí :).
A jak se výše jmenovaným dařilo?
Marián, naše nová posila ze Slovenska, bojoval tentokrát nejenom s lidskými soupeři, ale i s neviditelnými bacily, které napadly jeho dýchací cesty plnou silou, a tak to letos s medailemi nevyšlo, přesto však podal velmi dobrý výkon.
Štěpán vybojoval 2 stříbrné medaile, první ve sportovním boji a druhou v silovém přerážení.
Matějovi, který je čerstvým juniorem, o fous utekla medaile v tulech, ale chuť si spravil 3. místem v matsogi.

Nestárnoucí, dokonalý veterán Petr Smejkal sice málem umřel už při tulech, nakonec se však  kousnul a vyřadil reprezentanta, medailistu z ME. Při matsogi měl jazyk na vestě, ale ve finále jeho soupeře naštěstí ošetřovali, takže mezitím našel plíce a úspěšně pak dosáhl na zlatou medaili. Při přerážení sahal po stříbře, ale naprosto blbě nešťastně kopl yopchagi, takže z toho byla alespoň bronzová medaile.

Petr Smejkal, Honza Labík

Sonkal Open 2014

17. 5. 2014 hostila pražská škola Petřiny JIH otevřenou soutěž v TKD ITF Sonkal open. Soutěžilo se ve dvou disciplínách, a sice vzory (tul) a sportovní boj (matsogi). Po delší odmlce se závodů zúčastnil i náš klub. Naše barvy hájili za žáky Matěj Kočka (5.kup) a za seniory (tj. závodníci od 18 let věku) Michal „Frodo“ Štochl a Kristián „Cigi“ Jindra (oba I.dan).

Soutěž probíhala systémem „každý s každým“, aby si borci mohli zasoutěžit co nejvíce. V případě většího počtu závodníků v jedné kategorii se nejdříve bojovalo ve skupinách, jejichž vítězové si to potom „rozdali“ o medaile.

Matěj na svých prvních závodech obsadil ve kategorii zelených pásků pěkné čtvrté místo.

Ani oba naši senioři bohužel na medaile nedosáhli, i když podali velmi dobré výkony. Alespoň je může potěšit několik vyhraných zápasů a Kristián si na své konto připsal i cenný skalp závodníka až ze Slovenska. Na závěr je třeba poděkovat i skupince fanoušků klubu za fandění a podporu.